Kosmeceutyki

Nazwa produktu standaryzacja działanie
1,2-Heksanodiol CG
INCI: 1,2 Heksanodiol
98,5% 1,2 - Heksanodiol Środki przeciwdrobnoustrojowe
Emolient
Humektant
Kwas liponowy Alfa
INCI: Kwas tioktyczny
99% Kwas liponowy Alpha Przeciwutleniacz
Przeciwdziałanie starzeniu się
Artonox®
INCI: Ekstrakt z Artocarpus lacucha
95% Oksyresweratrol Rozjaśnienie skóry
Przeciwutleniacz
Ekstrakt z korzenia buraka ćwikłowego (Sabeet®)
(Beta vulgaris)
2% Azotany Kolor naturalny
Boswellin® CG
INCI: Ekstraktżywicy Boswellia Serrata
75% Kwasy organiczne ogółem
40% β-Kwasy bosweliczne
Działanie przeciwzapalne
Przeciwdziałanie starzeniu się
Olej Boswellin®
INCI: Ekstrakt z żywicy Boswellia Serrata
- Terapia aromatyczna
Centellin® CG
INCI: Ekstrakt Centella Asiatica
40% Triterpenów ogółem Pielęgnacja skóry
Leczenie ran
Krążenie
Poprawa budowy oraz integralności skóry
Kryształy Citrin®
(Garcinia indica)
0,1% Antocyjany Naturalne kolory
Cococin WS(1,2)
INCI: Cocos Nucifera (Orzech kokosowy) Sok owocowy
"WSPARCIE ZIÓŁ"
30% Węglowodany ogółem
2% Wolne aminokwasy
0,15% Magnez
3% Potas
Zdrowy wzrost komórek
Pielęgnacja skóry i włosów
Cococin WS(1,2)
INCI: Cocos Nucifera (Orzech kokosowy) Sok owocowy
"WSPARCIE ZIÓŁ"
80% Węglowodany ogółem
0,1% Wolne aminokwasy
0,05% Magnez
0,5% Potas
Zdrowy wzrost komórek
Pielęgnacja skóry i włosów
Ekstrakt z pokrzywy indyjskiej
INCI: Ekstrakt z korzenia pokrzywy
98% Forskolin Pielęgnacja skóry
Przeciwdziałanie starzeniu się
Ekstrakt z pokrzywy indyjskiej
INCI: Ekstrakt z korzenia pokrzywy
95% Forskolin Pielęgnacja skóry
Przeciwdziałanie starzeniu się
Działanie antycelulitowe
Olej z pokrzywy indyjskiej (19)
INCI: Olej z pokrzywy indyjskiej
15% Octan borunylu
15% Dekanal
Środek przeciwdrobnoustrojowy
Wsparcie w walce z trądzikiem
Aromaterapia
Perfumeria
Kosmoperyna(20)
INCI: Tetrahydropiperyna
98,5% Tetrahydropiperyna Wzmacniacz przenikania

INCI: Kwas elagowy
90% Kwas elagowy Przeciwutleniacz
Rozjaśnienie skóry
Ekstrakt z migdałecznika chebułowca
INCI: Ekstrakt z owoców Quercus infectoria
80% Polifenoli Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Wyciąg z Galangi
INCI: Wyciąg z korzenia Kaempferia Galanga
98% Etyl p-methoksy cynamonianu Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Działanie przeciwgrzybicze
Ochrona skóry
Kwas lukrecjowy
INCI: Wyciąg z korzenia lukrecji gładkiej
90% Kwas lukrecjowy Działanie przeciwzapalne
Zielona herbata CG
INCI: Wyciąg z liści Camellia Sinensis
30% Galusan epigallokatechiny
Galusan
80% Polifenoli
Przeciwutleniacz
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Ochrona przed promieniowaniem UV-B
LactoSpore®
INCI: Bacillus Coagulans
15 miliardów przetrwalników/g
100 miliardów organizmów/g
Wsparcie probiotyczne dla skóry
Wyciąg z lukrecji ACG 40%
INCI: Wyciąg z korzenia lukrecji gładkiej
40% Glabridin Wybielanie skóry
Działanie przeciwzapalne
Wyciąg z lukrecji CG
INCI: Wyciąg z korzenia lukrecji gładkiej
4% Glabridin Wybielanie skóry
Działanie przeciwzapalne
Monoamon z lukrecji
INCI: Wyciąg z korzenia lukrecji gładkiej
98% monoamon
z lukrecji
Działanie przeciwzapalne
Olej z nasion Moringa
INCI: Olej z nasion Moringa Oleifera
75% Kwasy tłuszczowe ogółem Nawilżacz
Neemoids® (Limonoidy oleju Neem)
INCI: Miodla indyjska
50% Limonoidów Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Działanie przeciwgrzybicze
Środek odstraszający owady
Przeciwdziałanie wszawicy
Kwas oleanolowy 80%
INCI: Wyciąg z liści Olea Europaea (oliwek)
80% Kwas oleanolowy Działanie przeciwzapalne
Przeciwutleniacz
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Oleuropeina 80%
INCI: Wyciąg z liści Olea Europaea (oliwek)
80% Oleuropein Działanie przeciwzapalne
Przeciwutleniacz
OxyResvenox® (5)
INCI: Hydroksyresweratrol
95% Oksresweratrol Rozjaśnienie skóry
Ekstrakt z granatu (Kwas elagowy 40%)
INCI: Ekstrakt z granatu właściwego
40% Kwasu elagowego Przeciwutleniacz
Rozjaśnienie skóry
PteroWhite® 90%(6)
INCI: Wyciąg z kory widźaja sala
90% Pterostylben Przeciwutleniacz
Rozjaśnienie skóry
Wyciąg z rozmarynu CG
INCI: Rosmarinus officinalis (rozmaryn)
Wyciąg z liści
15% Kwas karnozowy
20% Kwas ursolowy
Przeciwutleniacz
Działanie przeciwzapalne
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Kwas rozmarynowy 90%
INCI: Kwas rozmarynowy
90% Kwas rozmarynowy Przeciwutleniacz
Działanie przeciwzapalne
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Saberry®(6)
INCI: Wyciąg z owocu liściokwiatu garbnikowego
10% ß-glucogallin Spowalnia procesy starzenia
Pielęgnacja włosów
SabiWhite®
INCI: Tetrahydrodiferuloilometan
95% Tetrahydrokurkumina Rozjaśnienie skóry
Przeciwutleniacz
Ekstrakt z szałwii
INCI: Wyciąg z liści salvia officinalis (szałwii)
a. 75% Kwasy urosolowe
b. 90% Kwas ursolowy
Działanie przeciwzapalne
Przeciwdziałanie starzeniu się
Gromadzenie kolagenu
Sapindin®
INCI: Wyciąg z owoców orzechów piorących
50% Saponiny Naturalny środek powierzchniowo czynny
Działanie przeciwdrobnoustrojowe
Pielęgnacja włosów
Kompleks sezamowy
INCI: Sesamum Indicum (sezam)
Ekstrakt nasion
Ogółem 65% - 70% Sezamina i sezamoliny Przeciwutleniacz
Działanie przeciwzapalne
Izoflawony sojowe 50% CG
INCI: Soja ussuryjska (soja)
Ekstrakt nasion
50% Izoflawony ogółem Spowalnia procesy starzenia
Rozjaśnienie skóry
Tetrahydrokurkuminoidy CG (7)
INCI: Tetrahydrodiferiferuloylometan
Tetrahydrometoksydiferiferuloylometan
Tetrahydrobisdemetoksydiferulymetan
95% Tetrahydrokurkuminoidy Wybielanie skóry
Ochrona przed promieniowaniem UVB
Przeciwutleniacz
Przeciwdziałanie starzeniu się
Venocin® 90%
INCI: Kasztanowiec pospolity
Wyciąg z nasion (kasztanowca pospolitego)
90% β-escyn Leczenie ran
Działanie przeciwzapalne
Krążenie
Olej Vitex
INCI: Wyciąg z niepokalanka pospolitego
0.4% Artemetin Działanie antytrądzikowe
Kwas ksymeninowy
INCI: Kwas ksymeninowy
98% Kwas ksymeninowy Działanie przeciwzapalne
Pielęgnacja włosów

Więcej informacji o naszych kosmetykach można znaleźć na stronie: www.sabinsacosmetics.com

SPATENTY

(1)Cococin + Saberry®

Patent USA nr 8.247.003

Patent nowozelandzki nr NZ598630; NZ600307

Patent eurazjatycki nr EA20368

(2) Cococin

Patent USA nr 7.300.682

Patent europejski nr EP1341547

(3) Olej Koleus

Patent USA nr 6.607.712

Patent kanadyjski nr CA224746

Patent japoński nr JP3953513

Patent europejski nr EP0810868

(4) Cosmoperine®

Patent USA nr 6.849.645

Patent japoński nr JP4098985

Patent brytyjski nr GB2380675

(5) OxyResvenox®

Patent USA nr 7.253.324

(6) PteroWhite®

Patent KRLD nr 1011504

(7) Tetrahydrokurkauminoidy

Patent USA nr 6.653.327

Patent australijski nr AU2006235807

Patent europejski nr EP1171144; EP1328263

Patent nowozelandzki nr NZ514884

Zrzeczenie się odpowiedzialności

Oświadczenia te nie zostały ocenione przez amerykańską Agencję ds. Leków i Żywności (Food and Drug Administration). Produkty te nie są przeznaczone do diagnozowania, leczenia, lub zapobiegania jakimkolwiek chorobom.

    VISIT US

  • Sabinsa Poland Sp. z o.o.
    Ul. Magazynowa 16
    62-030 Lubon
    Poland

  • +48 61 415 6625
  • +48 61 424 1036
  • info.poland@sabinsa.com

CERTIFICATES

Certificate Logos
Certificate Logos
Certificate Logos
Certificate Logos
Certificate Logos

CONTACT US